
Tomaten
Komkommers
Ui
Paprika's
Peterselie
Blikje tonijn (op water)
Ei
Zwarte olijven
citroen
olijfolie
Andere groenten (knapperig gekookt)
Met een restje rijst kan je de zon weer in huis halen. Dit is een simpel recept voor wanneer je wat rijst over hebt, geen zin om te koken en toch voedzaam wil eten. Of wanneer je het zonde vindt om iets weg te gooien. Ik at dit voor de eerste keer in Nice. Misschien smaakte het daar-daarom wel zo lekker, dat ik het recept nooit ben vergeten.
In de loop der jaren heb ik wel het oorspronkelijke recept aangepast. Ik heb in de vinaigrette de azijn vervangen door citroen, dat maakt het de salade net even frisser - niet bijster origineel, maar gewoon gejat uit de Libanese keuken waarin deze salade een variant kent: Taboulet.
In taboulet zitten dezelfde ingrediënten, maar is alles kleiner gesneden en de rijst is vervangen door bulgur. En de Libanezen strooien overvloedig met mint in de Taboulet, maar dat gaat overheersen en vind ik niet zo lekker. Zo is het beter....